LDC De Kim, Sint-Jorisstraat 3, 8940 Wervik

Tel: 056 31 14 68 - Fax: 056 31 02 73 - E-mail:info@ldcdekim.be

Dienstverlening

In het lokaal dienstencentrum De Kim kan je terecht voor verschillende diensten.
We richten ons hierbij vooral naar senioren en mensen met een beginnende zorgvraag.

Info en sociaal advies


In het lokaal dienstencentrum De Kim kan je altijd terecht met vragen over de activiteiten van het lokaal dienstencentrum of over het lokaal dienstencentrum zelf of stel gerust ook juridische, administratieve… vragen.

We zijn steeds bereid je verder te helpen.

Pedicure en manicure


Je kan in het lokaal dienstencentrum De Kim, tegen een democratische prijs, terecht voor medisch pedicure en manicure.

Neem contact op met De Kim en een afspraak wordt voor jou geregeld.

Douche


Heb je het moeilijk om thuis nog zelf een douche te nemen of heb je thuis niet de geschikte sanitaire voorzieningen? In De Kim kan je terecht voor het nemen van een douche, tegen een democratische prijs. Dit kan zelfstandig of met hulp van familie of een thuisverpleegkundige.

Indien gewenst, staat er gekwalificeerd personeel voor je klaar. Je brengt best je eigen toiletgerief mee. Er wordt wel gevraagd tijdig een afspraak te maken.

Boodschappen- en mobiliteitsdienst


Je bent niet meer in de mogelijkheid je huishoudelijke of administratieve boodschappen zelf te doen?
Met de boodschappendienst van De Kim is dit opgelost: je boodschappen kunnen thuis worden geleverd of je kan samen met de boodschapper je inkopen doen. Of je zou graag naar één van de activiteiten van De Kim komen, maar je hebt zelf geen vervoer? Of je moet naar het ziekenhuis maar je geraakt niet ter plaatse?

Neem contact op met De Kim en het vervoer wordt voor jou geregeld.

Maaltijden


In de ontmoetingsruimte van De Kim kan je dagelijks (ook in het weekend én op feestdagen) terecht voor een heerlijke warme maaltijd (soep, hoofdgerecht, dessert en drank).

Tijdens de week volstaat het om de dag waarop je wenst te komen, het lokaal dienstencentrum De Kim te contacteren vóór 10.00u.

Voor de aanvraag van een maaltijd in het weekend kan je contact opnemen met het lokaal dienstencentrum van maandag tot en met vrijdag, telkens van 10.00u tot 17.00u. Maaltijden die op vrijdag na 17.00u of in het weekend zelf worden aangevraagd, kunnen we niet meer aanvaarden.

Gezondheidsloket


Wil je graag op de hoogte zijn van je bloeddruk, suikerspiegel,… , maar je wordt nog niet op geregelde tijdstippen opgevolgd door je huisarts?

Dan kan je in het gezondheidsloket terecht voor: het meten van je bloeddruk en je polsslag en het opvolgen van je lichaamsgewicht en suikerspiegel. Een verpleegkundige noteert je gegevens, houdt deze bij en geeft ook uitleg en verpleegkundig advies. Een bezoek aan het gezondheidsloket vervangt het bezoek aan je huisarts niet. Indien nodig, verwijst de verpleegkundige je door dan ook door naar je huisarts.

Het gezondheidsloket is open elke 1e en 3e dinsdag van de maand van 10u45 tot 11u45.

Voor meer info kan je terecht in het lokaal dienstencentrum De Kim.

Wens je meer info omtrent onze diensten, klik hier